По-рано тази седмица испанският парламент одобри Закона за амнистията на участниците

...
По-рано тази седмица испанският парламент одобри Закона за амнистията на участниците
Коментари Харесай

Ще успее ли Педро Санчес да запази мнозинството в испанския парламент?

По-рано тази седмица испанският парламент утвърди Закона за амнистията на участниците в така наречен каталунски " развой ". Този път с нужните промени, с цел да се включат някои типове тероризъм и да се разреши завръщането в Испания на някогашния каталунски лидер Карлес Пучдемон. Той е разследван по тези обвинявания от Върховния съд на страната. Законът има за цел да даде непоклатимост на държавното управление на малцинството на Педро Санчес и да обърне страницата на каталунския спор. Но предварителните избори, планувани в Каталуния за 12 май, сложиха закона в насочна точка на предизборната акция на сепаратистките партии Хунтс и Ескера Републикана.

 
Основното обръщение, което те ще насочат, е, че амнистията е единствено промеждутъчен стадий, че няма да се задоволят с нея и че тя е била просто средство за реализиране на главните им претенции, а точно най-много самоопределяне.
Антонио Мануел Алварес Гарсия, професор по политически науки в Мадридския самостоятелен университет

Партията на Карлес Пуигдемон  " Хунтс ", обмисля дали да не предложи своя лидер за кандидат за генералитета. Влизането в действие на закона обаче ще настъпи едвам по време на изборите, а по-късно съдиите ще имат два месеца, с цел да го приложат. Дори и със закон за прошка в ръка, бъдещето на Пучдемон остава нестабилно.

 

 
Смятам, че Върховният съд може да продължи следствието, тъй като болшинството от всички членове на наказателната камара на Върховния съд признаха терористичния акт на Пучдемон.
Рафаел Мурильо Ферер, професор по конституционно право в университета в Сан Пабло

Хайме Веласкес, Euronews:  Докато каталунските партии се борят за надмощие в придвижването за суверенитет, Педро Санчес се надява, че разделянето в лагера на последователите на независимостта ще бъде от изгода за неговия претендент в района, който е главният бенефициент на тактиката за помиряване, разгърната от ръководителя на държавното управление в Каталуния. Педро Санчес отсрочи договарянията за националния бюджет до излизането на резултатите от изборите на 12 май. Националистите рискуват да изгубят Генералитета на Каталуния. Какъвто и да е крайният резултат, изборите ще имат непредвидими последствия за бъдещето на испанското държавно управление.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР